Széchenyi2020 ESZA
kontraszt kontraszt

EFOP-1.2.9-17-2017-00077

Rendezvények


Szakmai Nap

2018. november 23.-án a Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft „A Göcsej és az Őrség szívében” elnevezésű projektjének keretében Szakmai Napra invitálta az érdeklődőket. A Szakmai Nap célja a nők munka-erőpiaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel a Göcsej és az Őrség területén volt, együttműködve a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.-vel, az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 kódszámú kiemelt projektgazdájával.

A Szakmai Nap kezdetén Németné Baksa Eszter, az Őrség mesemondója örvendeztette meg a jelenlévőket két mosolyfakasztó történettel, majd Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója megnyitotta a rendezvényt. Ezt követően köszöntőt mondott Vigh László, miniszteri biztos, országgyűlési képviselő és Sánta Áron, a Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Elsőként Lukács Bálint, a Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. projektmenedzserének előadását hallgathatták meg a látogatók „Nők a Göcsej és az Őrség szívében projekt bemutatása” címmel, amit a rajzverseny nyerteseinek ünnepélyes díjátadása követett.
A későbbiekben több előadás hangzott el, mint Breszkócs Csilla, az Őriszentpéteri Művelődési Ház és Városi Könyvtár intézményvezetője által tartott „A projekt jelentősége települési nézőpontból” című előadás, Zimborás Béla szociálpolitikus „Szociális gondozó és ápoló képzés a projektben” című beszámolója és dr. Árok Krisztina a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője mutatta be a „Hátrányos helyzetű csoportok számára elérhető munkaerőpiaci programok Zala megyében, valamint a kisgyermekes családok támogatási lehetőségei” című ismertetőjét.

A Szakmai Nap célcsoportja tartalmazta a helyi munkáltatókat, munkavállalókat, szakmai partnereket, együttműködő szervezeteket, más Család és KarrierPONT-okat, kisgyermekes édesanyákat és a családi élet minden szereplőjét.

Családi rajzpályázat

A program megvalósítása során nagy hangsúlyt fektetünk a családbarát szemlélet népszerűsítésére. Ennek érdekében Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. a közelmúltban családi rajzpályázatot hirdetett „Anya, segíthetek a munkádban?” címmel, melyben a Göcsej és az Őrség területén élő édesanyák gyermekükkel közösen dolgozva mutatták be, hogyan tudnak egyensúlyt teremteni a munkahely és a család között. Összesen 106 pályamű érkezett be, amelyet egy négy tagú zsűri értékelt négy kategóriában. A zsűrit Vigh László, miniszteri biztos és országgyűlési képviselő úr, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott asszony a Zala Megyei Kormányhivatal képviseletében, Kajári Attila a Zalaegerszegi tankerületi központ tankerületi igazgatója és Sánta Áron Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője alkotta. Nagyon nehéz dolguk volt, mert szebbnél szebb, kreatív alkotások, minőségi munkák születtek. A pályaművek felkerültek a Család és KarrierPONT facebook oldalára is, ahol egy héten keresztül szavazhatták rájuk a rokonok, barátok, ismerősök. Az öt kategória nyertesei egy 9 colos 32 GB-os tabletet nyereményben részesültek. A többi pályázó pedig két díjátadó ünnepély keretében, 2018. december 6-án a Művelődési Ház és Városi Könyvtárban Őriszentpéteren, 2018. december 7-én a Család és KarrierPONT a Göcsej és az Őrség szívében vehették át az ajándékcsomagokat a Mikulástól, mely tartalmazott egy oklevelet, egy hátizsákot, egy csomag UNO kártyát és egy doboz színesceruzát. Őriszentpéteren köszöntőt mondott Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere és az Őriszentpéterért Egyesület tagjai zenés-mesés előadást tartottak. Zalaegerszegen Lukács Bálint, a Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. projektmenedzsere köszöntötte a pályázókat és a Nagykapornoki Általános Iskola tanulói szórakoztatták műsorral a megjelenteket.

Előadások az atipikus foglalkoztatás témakörében

2018. szeptember óta folyamatosan szervezünk előadásokat az érdeklődők számára különböző témakörökben. Fő célunk a nők atipikus foglalkoztathatóságának javítása, különös tekintettel a helyben beazonosítható hiányszakmákra, a munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítása a család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében, a magánélet és a munka összehangolását segítő támogató szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtése helyben, az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése, elterjesztése a részmunkán és a távmunkán kívül az önfoglalkoztatás, a bedolgozás, az egyszerűsített vagy alkalmi munka, a job sharing és a munkaerő-kölcsönzés formák, az új típusú munkaidő modellek népszerűsítésével és a bevezetés lehetőségének ismertté tételével mind a munkavállalók, mind a munkaadók körében és a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontása helyi szemléletformáló eszközökkel.

Fő célcsoportjaink az aktív munkavállaló nők (kiemelten a kisgyermekes édesanyák és az ápolási díjban részesülők, illetve a hátrányos helyzetben szenvedők) és a munkáltatók célozzuk, de több esetben érintjük a családi élet minden szereplőjét.

Eddigi előadásaink:

 • A Család és KarrierPONT a Göcsej és az Őrség szívében szolgáltatásainak bemutatása
 • Munkavállalás? Csak rugalmasan!
 • Ahány nő, annyi szerep
 • Nők a térségfejlesztésben
 • Az atipikus modellben dolgozó nő
 • Foglalkoztatás? Csak rugalmasan!
 • A média hatása a nőkre

További tervezett rendezvényeink:

 • Bezzeg az én időmben – előadások sikeres, helyi nők bemutatkozásával
 • Állásbörzék
 • Szemináriumok
 • Kerekasztal

A projekt keretében igénybevehető szolgáltatások

KAPCSOLAT